Het Nederlands-Britse levensmiddelen- en schoonmaakmiddelenconcern Unilever wil in 2030 geen fossiele brandstoffen meer gebruiken voor de productie van schoonmaakmiddelen.

Plantaardige stoffen

Het bedrijf meldt dat het 1 miljard euro investeert om de uitstoot van broeikasgassen in het productieproces te verminderen. Het concern heeft aangekondigd om petrochemische stoffen te willen vervangen met plantaardige stoffen en stoffen die gemaakt zijn van algen en gerecycled materiaal.

Chemische stoffen die worden gebruikt in de schoonmaak- en wasmiddelen zijn goed voor 46 procent van de uitstoot van broeikasgassen van de huishoudelijke-verzorgingsdivisie van Unilever. Die uitstoot wordt met een vijfde deel teruggebracht. De totale voetafdruk van Unilever bedraagt 100 miljoen ton kooldioxide wereldwijd.

Ongekende vraag naar schoonmaakproducten

Vanwege de coronapandemie heeft het concern te maken met een ongekende vraag naar schoonmaakproducten. “Mensen willen meer betaalbare, duurzame producten die net zo goed zijn als de conventionele”, aldus Peter ter Kulve, hoofd van de huishoudelijkeverzorgingsdivisie. “We moeten stoppen met het oppompen van koolstoffen uit de grond als er genoeg boven de grond is. En we kunnen leren hoe we dat op grote schaal kunnen benutten.”

De investering van 1 miljard euro wordt gebruikt om biotechnologisch onderzoek te financieren en te onderzoeken hoe koolstofdioxide kan worden benut. Ook worden biologisch afbreekbare producten en formules die weinig water kosten ontwikkeld.

Bron: servicemanagement.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.